Mediaplayer


Op de harde schijf staan altijd wel bestanden met geluid/video. Hoe die nu te beluisteren/bekijken? Vroeger was WinAMP de standaard voor de muziekbestanden en Windows Mediaplayer voor de video’s. Tegenwoordig wordt WinAMP weer aangeboden maar alleen als app.

Welke?

Heden ten dage zijn er talloze spelers voor allerlei soorten media bestanden. Ikzelf gebruik AIMP voor muziek en VLC voor de video’s. Uiteraard zijn er veel meer spelers te vinden op het internet. De meeste zijn gratis en werken zonder of met heel weinig reclame. Uiteraard is het een persoonlijke keuze waarom je een bepaalde speler gebruikt. Ik kan dus niet aangeven welke de beste is.

Lijst

Hieronder een pagina op Wikipedia met een lijst van diverse mediaspelers voor PC:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_mediaspelers

AIMP

AIMP die ik gebruik staat hier niet tussen. Deze kan je vinden op de volgende pagina:

https://www.aimp.ru

Zoals je kan zien is de layout van AIMP gelijkwaardig aan die van WinAMP. Het programma komt inderdaad uit Rusland maar ik ga hier geen politiek in betrekken. Het is gewoon een hele goede en gratis speler met zeer veel mogelijkheden. Ook het uiterlijk is aan te passen m.b.v. skins en er zijn diverse decoders te downloaden zodat je bijna elk formaat kan beluisteren.

, ,